dimarts, 10 d’abril de 2007

Visquem Terrassa: propaganda gratuïta

M’ha arribat a casa la revista Visquem Terrassa i el primer que m’ha vingut al cap és que les eleccions municipals estan a punt de fer-se. I no és que tingui dots d’endevinador, no, és que aquest últim exemplar és especial. Ocupa quasi quatre vegades més pàgines que qualsevol altre anterior. Un pot pensar que sent una revista d’informació municipal, doncs així és subtitula el Visquem Terrassa, aquesta recull la gran activitat ciutadana d’aquesta nostra ciutat, doncs no, ni molt menys.
Quan un llegeix allò de “revista d’informació municipal” pot pensar que en ella es reflectiran totes aquelles coses que el municipi genera per sí mateix, és a dir, les iniciatives empresarials, culturals, educatives, d’oci, individuals, socials, de solidaritat, .... i que, d’una forma estructurada, l’ajuntament dóna a conèixer als ciutadans de Terrassa perquè considera que tothom ha d’estar assabentat d’aquests fets. Doncs no, el que vol dir “revista d’informació municipal” és que només surten aquelles coses que fa l’equip de govern del consistori i ens les comunica per tal de que els ciutadans estiguem ben informats. Caldria fer aquí un incís de si realment és necessari gastar els nostres impostos en aquesta publicació quan ja hi ha altres mitjans periodístics a l’abast dels ciutadans.
Ara que ja ens queda clar què vol dir “revista d’informació municipal” el següent dubte és per què són necessàries quatre vegades més pàgines en aquest exemplar especial?. Només se m’acut una resposta i és que he rebut a casa meva la propaganda electoral del tripartit que governa Terrassa. I el pitjor de tot és que l’hem pagada amb els nostres impostos. Obrint aquest últim Visquem Terrassa em pregunto el per què d’aquests requadres que parlen de les evolucions dels diferents temes des de l’any 2003 al 2006, és a dir, per què fan balanços de tots els temes quan cada mes de cada any ens han estat enviant la “revista d’informació municipal” i ja ens van informar en el seu moment de cada actuació. Per què?, perquè és propaganda electoral gratuïtat pel PSC, ERC i ICV que entre tots els hi paguem amb els nostres impostos i, la veritat, això no és ni correcte ni està bé. Cada un d’aquests partits si el que vol és donar a conèixer la seva acció de govern el que ha de fer és pagar-se la propaganda amb els seus diners.
És un mal estil de fer política aquest que utilitza el tripartit que governa Terrassa, potser 28 anys continuats de govern municipal faciliten aquest sentiment de possessió i deriven en tics molt concrets de pensar que la ciutat i els seus recursos són dels que la governan.