dilluns, 11 de setembre del 2006

Rubianes i el dret d'expressió

Dir-vos primer de tot que a mi el Pepe Rubianes és un còmic que em deixa un regust amargant, m'explicaré, m'agrada i he rigut molt amb la seva forma d'explicar les coses però em desagraden d'ell certes formes d'explicar coses que per a mi tenen la consideració de més íntimes o bé la consideració d'intocables. Però reconec que m'ho passo més bé que malament amb ell. L'opinió expressada pel Pepe Rubianes la vaig trobar de molt mal gust i ofensiva per a molta gent, recordo que en sentir-les vaig pensar: què fort que va aquest nano! i, també, t'has passat molt!. Per això quan va demanar disculpes, a la seva manera això sí, em va alegrar molt doncs tots cometem errors al llarg de la nostra vida. Reconèixer els errors és una bona forma d'educar-nos i d'educar els altres.
Del que ha passat a Madrid no entraré a discutir qui en té la culpa, si en Ruiz Gallardón, si la brunete mediàtica, si els fatxes, si en Rubianes, si en Mario Gas, si ....... però sigui el que sigui hi ha hagut un atemptat contra la llibertat d'expressió i això no és bó per a ningú. No pot ser que l'error d'una persona condicioni la retirada d'una obra de teatre, de literatura o del que sigui. No és bó estigmatitzar les persones per un error i menys fer una campanya mediàtica per tal d'encoratjar la gent contra algú o quelcom com sovint en aquest païs fem. En aquest sentit només cal llegir els titulars de certs mitjans per adonar-nos que no s'adiuen amb el contingut de la notícia, però ja sabem que allò que ven és el titular i no pas la notícia o allò de que no deixis que un bon titular t'espatlli la noticia.
Si a Madrid, millor dit, si una part dels madrilenys estan en contra del Pepe Rubianes la seva resposta era tan fàcil com no anar a veure la seva obra sobre Lorca, tan fàcil com això i segur que el senyor Rubianes hagués captat molt bé el missatge de que no es pot ofendre gratuïtament ningú. Ara, molt em temo, hem creat un nou màrtir.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Correcte y completament d'acord amb tu.

Anònim ha dit...

Atentados contra la libertad de expresión y contra los derechos humanos en Cataluña:

- Boadellas ya no es contratado por ningún teatro por sus declaraciones políticas (bastante respetuosas, por cierto).

- Arcadi Espada es apaleado por pertenecer a un nuevo partido no nacionalista.

- A las personas que discrepan o que critican a Cataluña se les aparta y se les excluye socialmente. En estos momentos cualquier residente en Cataluña que se exprese públicamente contra Cataluña o contra aspectos concretos de la sociedad catalana recibe amenazas por email, o en su casa si está localizada.

- Persecución contra la lengua española. Se multa sólo a los comercios que rotulan en español. No a los que rotulan únicamente en inglés o en árabe, de los que hay a cientos en el Raval, por ejemplo.

- Educación fanatizante-integrista, que además incumple la ley en la infantil y primer ciclo de primaria, puesto que los padres no pueden elegir.

- Mentiras sistemáticas en la educación. Manipulación de la verdad histórica en los textos. Se pone a España continuamente como el enemigo.

- Lavado cerebral de los niños para catalanizarlos, obviando otras materias. Educación siguiendo los patrones de la Alemania hitleriana o de la Cuba castrista.

Y además tenemos que dejar que se caguen en la puta España y no sé qué más.

Nos abriréis en canal y tiraréis nuestras tripas a la alcantarilla, y tendremos que permanecer con la sonrisita.

Por supuesto.

Anònim ha dit...

Els teus comentaris sobre la manca de llibertat d'expressió em semblen de molt mal gust, la veritat. Vius i treballes aquí, portes els teus fills a l'escola del barri i passen totes aquestes coses, i no fas res per marxar? és terrible i apocaliptic el teu panorama.

Anònim ha dit...

Vius i treballes aquí, portes els teus fills a l'escola del barri i passen totes aquestes coses, i no fas res per marxar?
----------------------------------
Métete tú en el cubo de la basura, catalufo de mierda, que yo soy español y vivo en mi país: España.
Nunca marchar.
Siempre luchar.

Anònim ha dit...

Agradecería al anterior comunicante que respetara todas las opiniones y responda con corrección. Se puede decir lo mismo sin decir palabrotas ni faltar al decoro. Muchas gracias por su comprensión.

Anònim ha dit...

missatge pel company amargat: Felicitats per allò del teu pais, pero em sembla que t'has equivocat de blog, perque els teus exabruptes no tenen res a veure amb la pedagogia.

"En estos momentos cualquier residente en Cataluña que se exprese públicamente contra Cataluña o contra aspectos concretos de la sociedad catalana recibe amenazas por email, o en su casa si está localizada."!!!! quien dijo esto? feo, feo

Anònim ha dit...

Felicidades por tu Blog.
La Libertad de expresión es un bien, la educación otro y el que vivamos en una sociedad en la que no tengan cabida los insultos define a las anteriores.
Saludos.

Anònim ha dit...

Gracias "adios marea, adios", efectivamente se puede decir todo sin necesidad de insultar y sin tener que faltar al respecto a la parte contraria. Es una habilidad social que deberíamos practicar más cada uno de nosotros.