dimecres, 3 de desembre de 2008

Perles cultivades

Els últims dies ens han proporcionat unes quantes perles cultivades que paga la pena recordar.
L’Ajuntament de Terrassa aplicarà un increment del 14% al rebut de l’aigua el proper any 2009. ¿El motiu principal?. El menor consum per habitant i dia. L’argument del regidor Massallé és perquè se’t quedi la cara de babau. La mateixa persona que durant mesos ens ha estat dient que havíem de consumir menys aigua ara ens diu que precisament per haver consumit menys aigua ens han d’apujar un 14% el rebut doncs la companyia ha de continuar tenint els mateixos ingressos que l’any passat. En què quedem, consumim o no consumim aigua?. Ens els hem de creure quan ens diuen les coses?. Posats a pagar m’estimo més fer-ho gastant més aigua i passant de la meva consciència ecologista que no haver pas de reprimir-me i estar pendent cada dia de l’aixeta. És molt fàcil ser ecologista pagant els demès, si consumeixes pagues i si no consumeixes encara pagues més. Fantàstic!.
Continuant amb l’ecologisme i la sostenibilitat val la pena destacar els sis arbres que ha comprat l’Ajuntament de Barcelona per aquestes festes de Nadal. Són tan sostenibles que han costat 214.000 euros que pagaran religiosament cada un dels barcelonins en el moment en que es recuperin de l’ensurt que els ha donat la senyora Imma Mayol. Justificar el que no és justificable i voler tenir raó és el resultat d’una mala política doncs quants arbres es poden comprar i ornamentar amb aquests diners?. És podria haver justificat de moltes formes la compra d’aquests arbres tecnològics, però posar com a argument principal l’estalvi d’electricitat la veritat és que és una ximpleria molt gran. La frivolitat amb la que es gasten els nostres diners és esfereïdora. El concepte de sostenibilitat que tenen alguns polítics nostres va contra la sostenibilitat econòmica de les nostres famílies.
Governar i fer d’oposició és la darrera perla cultivada d’aquests dies. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya (ICV) es van manifestar contra la futura Llei d’Educació de Catalunya (LEC) del govern de la Generalitat. És a dir, dos dels tres partits governants s’oposen a una llei que està elaborant el govern del qual formen part. La dita diu que no es pot estar a missa i al mateix temps repicar les campanes, però es veu que ERC i ICV sí. Fan de govern i fan d’oposició i aquí no passa absolutament res. Ho volen tot i fan de tot. La poca maduresa que tenen com a governants fa que ERC defensi, a Terrassa, l’estalvi d’aigua i acte seguit incrementi un 14% el rebut perquè s’ha consumit menys aigua aquest any. La poca maduresa que tenen com a governants fa que ICV, a Barcelona, vulgui estalviar electricitat per fer-nos més sostenibles a tots i faci una despesa de 214.000 euros en sis arbres sense parar-se a pensar que sis arbres ornamentats no costen, ni de bon tros, aquesta quantitat. ERC i ICV volen estar al govern però estan en contra de lleis tan importants, com la LEC, que fa el mateix govern. L’esquizofrènia està garantida.

2 comentaris:

Jose Martín ha dit...

I la poltrona també està garantida.

Pedagog ha dit...

Sí Jose Martín, la poltrona i el cotxe i les dietes i els avantatges i .... arriben a perdre el nord.