dissabte, 1 de novembre del 2008

Ensenyament: més llenya al foc !!

(El següent escrit és una col•laboració d'en Francesc Portalés)
Els mestres i professors de l’escola privada concertada ja estem farts que ens prenguin el pèl. El passat any (2007) no vàrem tenir conveni ni taules salarials fins el març del 2008. Aquest any, anem pel mateix camí: les patronals tenen totalment aturada la negociació.
Per si això fos poc, ara arriba la LEC que incompleix el Pacte Nacional d’Educació (PNE) del 2006 –signat pel propi Govern de la Generalitat conjuntament amb altres entitats educatives - en tot el que fa referència a l’homologació de les condicions laborals del professorat dels centres concertats. Més llenya al foc.
Cal que d’una vegada per totes el professorat del centres privats ens fem sentir i reivindiquem els nostres drets com a treballadors: hem d’exigir a les patronals la negociació d’un nou conveni i la modificació de la LEC, per tal que compleixi els acords d’homologació del PNE.
Francesc Portalés Claramonte

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I MÉS LLENYA AL FOC . SI NO ESCOLTEN LES PARAULES I L'EQUIPARACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL DE L'ESCOLA PÚBLICA I LA CONCERTADA NO ES FAN EFECTIVES,HAUREM DE PASSAR A L'ACCIÓ

JOAN TORRENS (MESTRE CONCERTADA)

Unknown ha dit...

Ja n'hi ha prou que juguin amb la paciència que, per naturalesa, hem de tenir especialment els docents. Entenc que dues vegades "bo" és igual a "bobo". S'ha de passar a accions més contundents i fer-nos sentir amb energia, voluntat, convicció i, en definitiva, defendre el que de justícia ens pertoca. Que ens escoltin d'una vegada i compleixin totes les parts amb els seus compromissos i obligacions.

Joaquim Castellví (Mestre "desconcertat" d'un centre concertat.

Anònim ha dit...

El que passa és que els aproximadament 30.000 treballadors de l'Ensenyament Privat-Concertat de Catalunya aguanten massa i es queixen poc .Les patronals això ho saben i no volen que canvii. El Departament d'Ensenyament per la seva banda, si res es mou... tot això que s'estalvia.

Pere F. ha dit...

Ja n'estic fins els ....... Des de fa anys sabíem que les paraules se les enduia el vent. Ara resulta que es pot incomplir un un pacte escrit i signat com el PNE ... i no passa res. És una vergonya! Els mestres i professors de la concertada ja n'estem tips de promeses i d'incompliments de l'homologació. El projecte de LEC és un altre exemple de presa de pèl.

Quin exemple donem als alumnes quan incomplim un acord? Això sí, després fan grans discursos sobre l'educació en valors.

Montse Canal ha dit...

Fins ara hem estat i seguirem estant persones ben educades.Però jo em pregunto la bona educació passa per callar i aguantar, o d'això se'n dia conformisme i poc interès per la teva situació personal?.
No ho sé, suposo que hi ha opinions per a tots els gustos, però cal que exercim els nostres drets i reclamen el què és just, i si calen mobilitzacions, doncs endavant!. Recuperem l'esperit del maig del 68. Sense lluita no es tira endavant.
Reclamem i reivindiquem la homologació del professorat de la concertada amb el de la pública. És de JUSTÍCIA, som professionals que realitzem la mateixa tasca, i tenimm la mateixa formació. Tots formem part del servei públic d'educació.